Ruimte en comfort …

KiriWiri vaart met een robuuste, stabiele en zeewaardige catamaran van de Engelse Prout werf. Zij heeft zich eerder al bewezen in een Atlantische oversteek, en meerdere schepen van hetzelfde type zijn de wereld rond gezeild. Ook dichter bij huis komen de kwaliteiten van deze catamaran goed van pas.

De breedte en de uitgekiende indeling van dit schip zorgen voor een aangename verblijfsruimte, zowel buiten op het dek en in de kuip, als binnen in de kajuit. In tegenstelling tot andere zeilboten, blijft bij een catamaran al die ruimte ook tijdens het varen net zo comfortabel als in de haven. Wie het toch presteert om zeeziek te worden krijgt de catering voor die dag terug betaald. Voor dagtochten kunnen er 10 gasten meezeilen. Voor meerdaagse tochten biedt het schip accommodatie voor maximaal 8 gasten.

Door de geringe diepgang kunnen we ook de mooiste plekjes op de Nederlandse binnenwateren verkennen. Zo kunnen we bijvoorbeeld voor anker vlak bij de zandstranden van de eilandjes in het Grevelingenmeer, voor een lunch aan boord met prachtig uitzicht. Het ruime achterdek komt goed van pas voor een après sail borrel of een uitgebreide barbecue.

“Stoer schip …” - Michael Fillié